Fantastic Frank is selling new development by Claesson Koivisto Rune

claesson-koivisto-rune-ff-nyprod

Det har skrivits ett dussin böcker om dem, de har vunnit över 60 utmärkelser, anlitats av uppdragsgivare i Sverige, Danmark, Italien, Frankrike, Japan och USA och ritat allt från lampor, tapeter och soffsystem till butiker, hotell och helt nyligen ett konstgalleri i Texas.

Men nu gör Claesson Koivisto Rune något de aldrig gjort förut – ett stort antal lägenheter på Södermalm i Stockholm. Och det blir Fantastic Frank som får äran att sälja de supermoderna lägenheterna när de släpps i höst.

Projektet är beläget på Blekingegatan och går under namnet Obelisken 29. Det internationellt välrenommerade arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune (CKR) har ritat om femton lägenheter i ett befintligt hus från 1960-talet och inte minst adderat tjugo nya etagevåningar med balkonger och terrasser på taket av byggnaden. Stor omsorg har lagts vid val av material som grön marmor och grönt glas. CKR:s signum återfinns i det omfångsrika detaljarbetet; specialritad fast inredning som fönsterbänkar, balkongräcken, trappor med mera i närmast unikt hög utsträckning.

CKR har getts fria händer och har valt att arbeta nära både byggare och byggherren Stockholmia för att skapa personligt färgade lägenheter med en ny tids enkelhet och hög designgrad för att skilja dem från andra nybyggen.

Lägenheterna färdigställs under sommaren för inflyttning i slutet av 2015. Fantastic Frank Fastighetsmäkleri ansvarar för försäljningen med säljstart den 27 september.

Den 2 september släpps hemsidan för Obelisken 29 med mer information och bilder.

För att hållas sig uppdaterad om projektet, se www.obelisken29.se

0 comments on “Fantastic Frank is selling new development by Claesson Koivisto Rune

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: