Climbing at the Power List

På ett fullsatt Berns under Stockholms Möbelvecka presenterades årets Maktlista. Förra året var Fantastic Frank nykomlingar på top 100-Maktlistan, i år klättrar vi upp till plats 16.

IMG_1318

Hela listan publicerades under möbelveckan och går att se i sin helhet här. Tomas Backman, marknadschef och grundare intervjuades för Maktlistan:

Vad betyder makt för dig?
Jag tror att den som följer trender är maktlös. Den som gör egna språng vid sidan om trenderna har både makt över sig själv men blir även den person som inspirerar och på det sättet har ett mått av makt.
Vem tycker du är mäktigast i Designsverige?
Det är absolut bloggmaffian, kanske tillsammans med ett par chefredaktörer. I Sverige är inredningstidningarna av en enormt hög kvalitet innehållsmässigt, men bloggarna är så fantastiskt snabba och penetrerar all media både sociala media och gammelmedia.
Varför är du med på maktlistan, tror du?
Vi är en del av maffian antar jag. Vi producerar nog mer inredningsbilder än någon annan jag känner till. Lägg till att vi bara jobbar med absolut grymma stylister och fotografer och att vi ger dem stor frihet i sina jobb, då får man både trendkänsliga och spännande inredningsfoton som snurrar iväg. Som marknadschef har jag ansvaret att alla bilder håller hög kvalitet och att de får lite spinn! Och då får ju inredningen i bilderna en del uppmärksamhet såklart. Sen tror jag att vårt kontor i Berlin nog är en bidragande faktor i vårt inflytande.
Vad ser du mest fram emot under Designveckan?
Kom igen starka koncept var är ni? Jag vill se formstarka fullskaliga koncept inte bara en ny ball pall. Per Söderbergs No Early Bird var kanon. Mer sånt. Sen undrar jag när multifunktionella möbler kommer att slå. Det ligger i tiden att inte slita och slänga, och det passar de mindre bostäder vi bor i i storstäderna. Affärspotentialen finns där, gnugga geniknölarna formgivare!
Berns Maktlista Fantastic Frank

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: